UA
Xiaomi
Samsung
Голосов:0 Коментарів:0

Як прибрати райдужні розлучення під захисним склом

Правильно приклеєне захисне скло має абсолютно прозору поверхню та повністю зливається з екраном. При перегляді зображень, читанні повідомлень, натисканні не повинно виникати відчуття дискомфорту. Якщо ви помітили, що після поклейки захисного аксесуара на смартфон з'явилися райдужні розлучення на дисплеї - з'ясуйте причину і швидше виправляйте ситуацію. Зробити це нескладно у домашніх умовах. Просто дотримуйтесь покрокової інструкції.

Причини появи райдужних розлучень під захисним склом

Такий дефект нагадує пляму, що залишилася після попадання бензину у воду. З'являються розлучення з двох основних причин: через особливості клейової основи захисного покриття та допущені помилки при фіксації скла.

Розглянемо кожен випадок окремо.

Виробники деяких моделей наносять на скло липку основу тільки по краях. Це спеціальний розчин, який дозволяє міцно прикріпити захист на девайс та зберегти чутливість сенсорного шару. Через це з'являються райдужні розлучення, але тільки на вимкненому екрані. На світлому екрані їх не видно, і плями ніяк не впливають на роботу телефону.

Таке скло не потрібно переклеювати або здавати назад у магазин. Це не брак, а лише особливість аксесуара.

Інша річ, коли плями заважають користуватися смартфоном. Значить, скло недостатньо щільно примикає до екрану через те, що поверхню дисплея погано почистили перед поклейкою або випадково пошкодили захисне покриття.

Як уникнути райдужного розлучення на склі телефону

Якщо «бензинові» плями навіть після повторної наклейки все одно виникають, можливо, ви купили браковану продукцію. Як правило, це дуже дешеві моделі. Придбайте тільки якісні аксесуари для захисту телефону від пошкоджень. Інакше і гроші даремно витратите, і пристрій зазнайте ризику поломки.

Райдужна пляма може з'явитися також через поломку матриці дисплея після падіння або удару пристрою. Щоб цього не сталося, разом зі склом не забудьте купити надійний чохол. Замовити міцний аксесуар для захисту девайсу можна в інтернет-магазині ЕндорФон.

У каталозі представлений просто величезний вибір пластикових та силіконових кейсів із принтами на будь-який смак. Можна замовити іменний чохол, виконаний за індивідуальним дизайном.

Як прибрати райдужні плями під склом

Якщо площа плями маленька і локалізується в одному-двох місцях, візьміть пластикову картку або лінійку та спробуйте видавити розлучення назовні. Не допомогло – зніміть покриття та наклейте його знову.

У комплекті з захисним склом зазвичай йдуть клейові стікери для очищення екрану та пара серветок. Швидше за все, ви повністю використали набір під час наклейки покриття вперше. Не біда. На допомогу прийдуть підручні засоби:

  • скотч;
  • спиртова серветка;
  • рідина для обробки моніторів;
  • суха матерія з мікрофібри;
  • пластикова картка, медіатор, лінійка;
  • зубочистка.

Підготуйте чистий стіл. Обережно зубочисткою, картою або медіатором підніміть скло за край і зніміть його. Лицьовою стороною покладіть вниз. Скотчем пройдіться по екрану для видалення бруду. Потім спиртовою серветкою ще раз проведіть очищення екрана. Насухо витріть мікрофіброю. Обробити поверхню можна спеціальним засобом для моніторів.

Візьміться скло за боки, близько піднесіть до смартфона. Візуально оцініть, чи точно збігається покриття за розмірами та виїмками з дисплеєм. Починаючи з одного краю опустіть скло на телефон. Ребром картки або лінійки проведіть кілька разів поверхнею телефону, щоб видалити бульбашки повітря.

Райдужні розлучення під склом можуть бути ознакою недостатньо щільного контакту покриття з екраном смартфона. Через це знижується захист від випадкових механічних пошкоджень. Обов'язково спробуйте переклеїти скло. Якщо проблема не зникає, а плями збільшуються та створюють перешкоди під час користування пристроєм, замініть покриття на нове. Дисплей - один з найуразливіших елементів цифрового гаджета. Якщо корпус та кути можна вберегти від подряпин та інших впливів за допомогою удароміцного чохла, то з екраном справа складніша.

Голосів:0
author avatar
Александр Хивренко
Коментарі до статті (0)
Вам також може сподобатися
Обрані товари (0)
додавайте товари, які сподобалися до списку обраного для швидкого доступу до них