UA
Xiaomi
Samsung
Голосов:4 Коментарів:0

Як прибрати повітря з-під захисного скла

У нових смартфонах одним із дорогих елементів є сенсорний екран. Тому його захищають від появи подряпин та інших механічних пошкоджень за допомогою таких захисних засобів, як плівка або скло. Поклейка останнього дозволяє продовжити термін життя пристрою та забезпечує кращий захист. Багато власників смартфонів вважають за краще не йти до спеціалізованих сервісних центрів, а клеїти захисні засоби самостійно. Однак при наклейці нерідко утворюються повітряні бульбашки. Що робити і які існують способи їх усунення, ви можете дізнатися нижче.

Як усунути повітря з-під захисного скла

Бульбашки повітря утворюються під захисним склом через наявність ворсинок або пилу на екрані пристрою. Існує безліч різних засобів та гелів для усунення даної неприємності. Однак якщо ви вирішили самостійно наклеїти захисне скло і під рукою у вас немає спеціальних інструментів, позбавитися цієї проблеми можна за допомогою таких підручних варіантів, як:

  • серветка із мікрофібри;
  • пластикова карта чи будь-який інший пластик;
  • голка;
  • фен.

Крім того, можна переклеїти скло заново або взяти та наклеїти нове.

Серветка з мікрофібри

Перший із способів усунення утворення повітряних бульбашок - використання серветки з мікрофібри. Щоб вигнати повітря з-під захисного скла, потрібно плавними рухами розгладити його, рухаючись від центру екрана до країв. При цьому слід використовувати пластик, загорнутий у серветку. Якщо окрім повітря під захист потрапили пил та ворсинки, його потрібно зняти та прибрати все сміття за допомогою скотчу або ізоленти. При цьому захист не обов'язково повністю знімати. Можна трохи підняти ділянку, що має бульбашки, і обробити його липкою стрічкою, усуваючи забруднення.

Якщо ж ви зняли захисне скло для очищення, перед повторною наклейкою знадобиться:

  • злегка змочити кут серветки з мікрофібри засобом, що містить спирт, і протерти нею екран мобільного пристрою для видалення пилу і ворсинок (якщо у вас немає серветок для чищення екранів, можна використовувати серветку для окулярів і оптики);
  • після усунення сміття сухим кінцем тканини провести екраном, щоб прибрати вологу;
  • наклеїти захист знову на мобільний пристрій.

Якщо у комплекті із захисним аксесуаром є серветки або спиртові прокладки, ви можете використовувати їх.

Будь-яка пластикова картка

Якщо у вас немає серветок, як підручний засіб можна використовувати пластикову картку, кредитку, посвідчення водія або будь-який інший шматок пластику. Однак він повинен бути рівним та гладким, щоб захисне скло не деформувалося.

Щоб видавити повітряні бульбашки, слід акуратно проводити пластиковою картою по екрану мобільного пристрою, тим самим натискаючи і виганяючи повітря, що накопичилося там. При цьому пластик потрібно притискати та вести до країв скла. Під тиском бульбашки повітря вийдуть назовні.

Голка

Якщо попередні варіанти вам не допомогли, є ще один простий спосіб вигнати повітря з-під захисного аксесуара використовувати звичайну голку. З її допомогою необхідно обережно підчепити край скла в тому місці, де є утворення бульбашок. Піддягаючи захисний аксесуар, потрібно діяти дуже уважно, щоб не пошкодити його. Коли скло підніметься і вийде повітря, слід опустити його, акуратно натискаючи і притискаючи пальцями або пластиком до поверхні дисплея мобільного пристрою.

Фен

Ще один не менш ефективний спосіб позбавлення повітряних бульбашок - використання звичайного фена. Однак у цьому випадку, всі дії слід робити дуже обережно. Фен необхідно увімкнути на режим невисокої температури та прогріти телефон із захисним аксесуаром. Не можна в жодному разі підносити фен надто близько до поверхні дисплея або перегрівати його. Не дотримуючись даних рекомендацій, можна розплавити екран або деформувати.

Дистанція від фена до мобільного пристрою має бути не менше тридцяти сантиметрів. Під впливом теплого повітряного потоку захисний аксесуар зможе розм'якшитися і бульбашки буде легко усунути. Після того, як екран смартфона трохи прогріється, на пристрій слід покласти зверху невелику стопку книг. Через 5—12 годин їх можна прибрати. За цей час бульбашки повинні повністю зникнути.

Однак такий спосіб не всім підходить, тому що він забирає багато часу, і не всі сучасні люди можуть обійтися без смартфона так довго.

Повторне наклеювання

У тому випадку, якщо кількість повітряних бульбашок на поверхні дисплея вашого мобільного пристрою занадто велика, необхідно застосувати радикальніший спосіб. Даний варіант має на увазі повне зняття захисту з екрану смартфона. Після цього необхідно до липкої поверхні скла прикласти шматок ізоленти або скотчу та зібрати всі смітники. Потім приклеїти захисний аксесуар повторно.

Такий спосіб не завжди є практичним, тому що вдало приклеїти скло вдруге досить непросто. Після кількох повторних знятий під захисним аксесуаром утворюється дедалі більше повітряних бульбашок. Крім того, скло також піддається деформації в процесі їх відклеювання від поверхні дисплея смартфона. Більше того, деякі фахівці стверджують, що наклеїти захисний аксесуар якісно можна лише один раз. З цієї причини краще приклеїти скло правильно з першої спроби.

Нове захисне скло

У випадках, якщо ви вже зробили кілька спроб усунення повітряних бульбашок, а також кілька разів переклеїли захисне скло і це не допомогло, залишається лише взяти новий захист та наклеїти його. Щоб вам не довелося забирати повітряні бульбашки з-під скла, необхідно:

  • наклеїти два спеціальні стікери, що йдуть у комплекті із захистом, на верхню частину скла;
  • розмістити скло над поверхнею дисплея смартфона так, щоб потім зафіксувати його і надалі рівно наклеїти;
  • закріпити захист, приклеївши стікери на один бік корпусу телефону;
  • взяти вологу серветку і протерти нею екран пристрою, а потім зробити аналогічні дії сухий;
  • після видалити захисну плівку зі скла та накласти його на дисплей смартфона.

Якщо ви добре очистили екран мобільного пристрою і рівно наклеїли захист, додаткових засобів або дій не потрібно.

Як уникнути появи бульбашок і правильно наклеїти скло

Щоб після наклейки захисного скла вам не потрібно було виганяти повітряні бульбашки з-під нього, спробуйте правильно наклеїти захист з першого разу. Краще з самого початку добре виконати необхідне завдання, ніж намагатися після виправити помилки, що виникли. Щоб уникнути неприємностей при наклейці захисного покриття, потрібно:

  1. Проводити всі маніпуляції з наклеюванням скла та очищенням екрана смартфона в незапиленому приміщенні.
  2. Не забувати усувати плями, пил та ворсинки з поверхні дисплея пристрою.
  3. Знежирювати поверхню екрана спиртовою серветкою.

На додаток до скла можна придбати захисний чохол в інтернет-магазині EndorPhone, щоб забезпечити повний захист вашого мобільного пристрою.

Часті питання про те, як прибрати повітря з-під захисного скла

Чому виникають повітряні бульбашки під захисним склом, і як їм запобігти?

Повітряні бульбашки з'являються через наявність повітря між склом і екраном під час встановлення. Щоб запобігти їм, потрібно забезпечити чистоту екрана і рівномірне натискання під час встановлення скла.

Як правильно нанести захисне скло на смартфон, щоб уникнути бульбашок?

Перед встановленням обов'язково очистіть екран від пилу та відбитків пальців. Починайте наклеювання скла з одного краю, плавно і рівномірно притискаючи його до екрана.

Чи є способи видалення повітряних бульбашок, якщо вони вже утворилися під склом?

Так, можна спробувати акуратно видавити бульбашки до краю екрана за допомогою пластикової карти або іншого твердого предмета з плоскою поверхнею.

Які існують методи професійного очищення та встановлення захисного скла для смартфонів?

Професіонали використовують спеціалізовані чистячі розчини, антистатичні серветки і пристосування для рівномірного натискання для виключення бульбашок. Також можуть застосовуватися ультразвукові пристрої для очищення екрана перед установкою.

Голосів:4
author avatar
Александр Хивренко
Коментарі до статті (0)
Вам також може сподобатися
Обрані товари (0)
додавайте товари, які сподобалися до списку обраного для швидкого доступу до них