UA
Xiaomi
Samsung
Голосов:0 Коментарів:0

Що робити якщо чохол не прилягає до телефону

Накладка телефону — важлива частина захисту. Від неї залежить стан телефону та його зовнішній вигляд. Якщо аксесуар не підходить під розмір смартфона, його функції безглузді. Адже тільки чохол, що підходить під габарити може захистити телефон при падіннях або ударах.

Здається, немає нічого легшого, ніж купити бампер на смартфон. Але мало підібрати накладку тільки за назвою моделі телефону обов'язково потрібно приміряти її. Сьогодні існує безліч неякісних моделей, вони не відповідають розмірам телефонів, для яких вони зроблені. Накладка здатна нещільно прилягати, бовтатися або зовсім не надягатися на телефон. Якщо гаджет впаде, такий аксесуар не тільки не допоможе врятувати його від удару, а й сам зашкодить.

Причини, через які бампер не прилягає 

Після розпакування чохол може бути пошкоджений, не прилягати або не підходити за розміром до смартфона. Часто таке відбувається при купівлі аксесуарів в інтернет-магазинах Китаю, оскільки користувачі не мають змоги приміряти бампер перед придбанням. Як правило, це пов'язано з поганою якістю матеріалу, що використовується або виробничим браком. Найчастіше деформація сталася через неправильне виготовлення та транспортування.

Якщо матеріал чохла занадто тонкий або нееластичний, він може не відповідати формі телефону. Іноді проблема може бути не в чохлі, а в телефоні. Якщо ваш телефон має дефект або пошкодження, він може не відповідати формі, що призведе до того, що чохол не прилягатиме до нього.

Але аксесуар може стиснутися або розтягнутися в процесі носіння. Як відновити або змінити розмір накладки, не виходячи з дому, варто розібратися докладніше.

Нещільний або невідповідний силіконовий футляр

Якщо чохол з силікону погано прилягає до стінок телефону, тому що бовтається або від'єднується, то немає сенсу використовувати такий аксесуар, оскільки він не захистить пристрій під час падіння. Якщо бампер більший за телефон такої ж модифікації, то це означає лише одне — не якісність матеріалу, що використовується при виготовленні заводом. Є багато варіантів, як змінити розмір накладки. Але перш ніж експериментувати варто розібратися, як застосовувати ці способи на різних матеріалах.

Перший спосіб – як зменшити розмір чохла з чистого силікону.

Необхідне звичайне кухонне начиння. Достатньо каструлі, ложки та води. Потрібно налити воду в каструлю і довести до кипіння. Потім опустити чохол у воду і проварити його 5-7 хвилин (залежно від товщини накладки), використовуючи ложку, щоб він не спливав. Окріп може допомогти зробити бампер менше. Якщо силіконовий футляр спливе — процес варіння не матиме сенсу, адже воно буде нерівномірним. Після цього варто помістити накладку в крижану воду для досягнення найкращого результату. Однак якщо застосовувати такий спосіб, то потрібно бути дуже обережним, адже це може призвести до помутніння прозорого чохла.

Найкраще при такому експерименті зменшуються вироби з чистого силікону, але часто деякі виробники додають до складу матеріалу чохла інші домішки. Так, чохол може зіпсуватись від такої процедури. Якщо на ньому є яскравий малюнок, то він може розпливтися або деформуватися під впливом окропу. З ними треба бути дуже акуратними. Такі речі варто спробувати віддати для відновлення, якщо спроби повернути невідповідний товар не увінчалися успіхом.

Другий спосіб - нагрівання феном.

Часто можна знайти інформацію про те, як зменшити силіконовий чохол за допомогою нагрівання його феном. Але такий спосіб дуже ненадійний. Нагрівання феном не може створити 100% рівномірного прогрівання накладки. Через це деформація може лише збільшитись.

Що робити, якщо маленький чохол для смартфона

Часто придбана на певну модель накладка може не надягатися на телефон. Але змінити силіконовий чохол на 1—3 міліметри все-таки можна. Для цього футляр потрібно витягати руками. Адже силікон – це дуже пластичний та міцний матеріал. Складання, скручування, зминання та інші рухи здатні трохи розтягнути чохол. Після цього варто надіти його знову на телефон. Якщо аксесуар недостатньо розтягнувся, потрібно повторити дії.

Також можна використовувати окріп. Але ця процедура потребує підготовки заздалегідь. Перш ніж нагрівати окропом, слід зробити макет телефону потрібного розміру. Після того, як ви зробили прототип смартфона, можна опускати аксесуар у окріп.

Після закінчення кількох хвилин, чохол надягають на макет і знову опускають у гарячу воду на 60 хвилин. Потім необхідно дати охолонути накладці до кімнатної температури. Після цього можна зняти бампер зі зразка, насухо витерти серветками. Чохол повинен щільно одягатися на смартфон, не бовтатися і добре прилягати.

Відновлення форми накладки за допомогою підвищення температури

Було так, що накладка має деформовані бортики. Найчастіше це бічні частини. Це відбувається через некоректне транспортування або при неправильному зберіганні. Але навіть у такій ситуації аксесуар можна врятувати. Окріп і фен стануть нашими головними інструментами.

Перший спосіб - гаряча вода. Потрібно нагріти футляр у окропі. Потім вирівняти руками нерівності і знову опустити у воду. Або ж можна скористатися макетом телефону. Деформація має зникнути.

Другий спосіб - фен. Для цього вам знадобиться гарячий струмінь повітря, яким ви нагріватимете накладку. Найкраще буде одягнути чохол на макет смартфона та в такому положенні нагрівати його. Але можна обійтися без зразка телефону. У такому разі необхідно рівномірно нагріти бампер і вирівняти деформації руками.

Зміна розміру силіконового чохла для смартфона цілком можлива без використання будь-яких пристроїв або складних процедур. Все, що потрібно для відновлення або зміни форми накладки, найімовірніше, є у вас вдома. Натомість стовідсоткової гарантії успіху цієї операції не існує. Тому оптимальним варіантом є придбання бампера, що точно підходить до конкретної моделі мобільного телефону.

Варто вибирати надійні магазини, що спеціалізуються на продажі якісної техніки та аксесуарів до неї. Один із найкращих по всій Україні — EndorPhone.

У нашому магазині можна не лише вибрати, а й приміряти чохол на ваш смартфон. Ціни на всі аксесуари вказані у каталозі. Також є унікальний самописний онлайн-конструктор, що дозволяє вибрати дизайн чохла. Рідкісні моделі кейсів, 3D та 2D моделі, величезний асортимент чекають на вас у нашому магазині. Виріб можна вибрати з пластику, силікону або TPU. Крім того, товар можна замовити за системою дропшипінг.

Часті питання про те, що робити якщо чохол не прилягає до корпусу телефону

Чому мій новий чохол не підходить до мого смартфона?

Можливо, ви придбали чохол для іншої моделі смартфона або виробник чохла допустив неточність у виготовленні.

Як визначити, чи підходить чохол для мого смартфона чи ні?

Порівняйте позначення моделі на упаковці чохла з моделлю вашого смартфона і спробуйте надіти чохол, щоб упевнитися в його відповідності.

Які причини можуть призвести до того, що бампер не прилягає щільно до корпусу телефона?

Бампер може не прилягати через деформацію, виготовлення з дешевих матеріалів або невідповідність моделі вашого телефона.

Які кроки можна зробити, щоб виправити проблему з щільністю прилягання чохла до смартфона?

Ви можете спробувати надіти чохол на смартфон в іншій послідовності, переконатися, що між чохлом і телефоном немає пилу або бруду, або розглянути можливість заміни чохла на якісніший або відповідний варіант.

Голосів:0
author avatar
Александр Хивренко
Коментарі до статті (0)
Вам також може сподобатися
Обрані товари (0)
додавайте товари, які сподобалися до списку обраного для швидкого доступу до них