UA
Xiaomi
Samsung
Голосов:0 Коментарів:0

Як швидко очистити силіконовий чохол

Силіконові чохли не втрачають своєї популярності вже багато років. Вони естетично виглядають, відмінно виконують захисну функцію та зручні у використанні. Крім того, вони недорогі, але довговічні. Проте силікон, особливо прозорий, швидко забруднюється. Якщо не чистити його регулярно, через деякий час він пожовкне.

Силіконові моделі високої якості, які тривалий час зберігають свої властивості, доступні в інтернет-магазині EndorPhone. Представлені варіанти для різних моделей смартфонів, включаючи iPhone, Samsung, Xiaomi, Huawei. Крім того, на сайті є унікальний конструктор для створення індивідуального дизайну.

Правила регулярного чищення силіконового чохла

Силікон — це гнучкий, легкий та еластичний матеріал, який добре поглинає удари. Він також стійкий до стирання. Безперечною перевагою є широкий вибір виробів, починаючи від однотонних моделей та закінчуючи виробами з різними малюнками. Силіконовий кейс – це не тільки чудовий захист для телефону майже в будь-якій повсякденній ситуації. Цей аксесуар дає можливість змінити дизайн мобільного пристрою. Таким чином, купуючи чохол з силікону, користувач отримує ідеальне поєднання краси та практичності. Крім того, силіконовий футляр мінімально збільшує розміри та масу смартфона.

Перед купівлею чохла для телефону варто враховувати властивості силіконового матеріалу. За всіх своїх переваг кейси з силікону вимагають систематичного чищення. А якщо ні, то вони швидко жовтіють і вже не виглядають настільки презентабельно.

Щоб не забувати про важливість чищення силікону, варто нагадувати собі про недоліки даного матеріалу:

  1. Може швидко втратити свою привабливість. Після деякого часу експлуатації він може виглядати брудним, що негативно позначиться на зовнішньому вигляді мобільного пристрою.
  2. Притягує пил та бруд, що стає проблемою для тих, хто переймається чистотою своїх мобільних пристроїв. В результаті доводиться частіше знімати чохол та чистити його, щоб зберегти мобільний пристрій у чистоті.

Регулярний догляд за чохлом для телефону — це не лише питання естетики. Цей аксесуар також є сприятливим середовищем для зростання багатьох бактерій.

Якщо проводити чистку регулярно, теплої води, мила та серветки з мікрофібри буде достатньо. Знятий з телефону чохол протріть м'якою тканиною, змоченою в теплому мильному розчині. Для його приготування потрібна вода температурою +40...+50°С та звичайне мило. Розчин має бути м'яким. Здійснюйте очищення поверхні кейсу всередині та зовні щотижня або двічі на тиждень. Це дозволить позбутися пилу і жирної плівки, а також запобігає надто швидкому пожовкненню. Якщо футляр має плями від маркера або чорнила, використовуйте спирт або рідину для зняття лаку.

Тип тканини, що використовується для очищення, також має значення. До силікону можуть прилипнути волокна невідповідних матерій. Тому так важливо вибирати вироби з мікрофібри. Ви можете також використовувати тканину, призначену для чищення окулярів або товстіший паперовий рушник, намагаючись не порвати його. Губки та серветки мають бути гладкими – грубий матеріал може залишити подряпини на силіконовому покритті.

Рекомендації щодо вибору силіконових кейсів та догляду за ними

Роблячи вибір, пам'ятайте, що на ринку багато неякісної продукції від недобросовісних виробників, які спокушають нижчою ціною. Але такі вироби точно не забезпечать безпеку вашого пристрою. Силіконові та інші типи кейсів рекомендується купувати тільки від виробників, що добре зарекомендували себе, і у надійних постачальників. Завдяки цьому ви будете впевнені, що силіконовий чохол, який ми купуємо, не знебарвиться занадто швидко і не втратить своєї еластичності.

На сайті інтернет-магазину ЕндорФон ви знайдете безліч якісних силіконових чохлів у різних відтінках та стилях. Є можливість створити абсолютно автентичний дизайн чи замовити іменний чохол.

Варто пам'ятати, що навіть якісний силіконовий кейс може зазнавати численних подряпин або деформації. Тому важливо правильно доглядати цей виріб, щоб він завжди естетично виглядав на нашому смартфоні.

Футляри з силікону погано переносять тривалу дію ультрафіолетових променів. Сонячне проміння негативно впливає на структуру силікону, викликаючи його пожовтіння. Тому намагайтеся не залишати телефон на сонці. Також важливо захистити футляр від високих температур.

Жовті плями на поверхні захисного аксесуара також утворюються при тривалому контакті зі шкірою. Їх можна легко видалити за допомогою мила.

Як почистити чохол з силікону самостійно

Щоб очистити силіконовий кейс, спробуйте спочатку використовувати господарське чи звичайне мило. Розчиніть стружку мила у теплій воді (припустимо також використання рідкого мила). Потім зануріть чохол у цей розчин приблизно на 40 хвилин. Протріть виріб сухим рушником і дайте йому повністю висохнути перед тим, як продовжити його використання за призначенням.

Можна також нанести кілька крапель мильного розчину на ватяний диск і просто протерти частину ділянку, де є пляма. Якщо така обробка не принесе бажаного результату, застосуйте ефективніші засоби.

Щоб почистити кольорові футляри для мобільних телефонів, замочіть їх на кілька годин у суміші миючого засобу для посуду та води. Чистячий склад не повинен містити агресивних компонентів. Потім потрібно потерти вироби губкою, щоб видалити бруд, що залишився.

Прозорий кейс рекомендується чистити від забруднень спиртом. Найбільш дієвими засобами, які допоможуть прибрати жовтизну як з кольорового, так і прозорого силікону, є відбілювач без хлору, харчова сода і сік лимона. У всіх трьох випадках вам знадобиться губка або ватяні диски, а також рушник для сушіння покриття.

На жаль, не всі забруднення можна відтерти, навіть дотримуючись рекомендацій щодо догляду. У такому випадку ви можете вибрати та замовити один з варіантів кейсів в інтернет-магазині EndorPhone.

Чистка із застосуванням гумки

Існує безліч ефективних та перевірених способів, які допоможуть очистити силіконовий кейс та позбутися бруду та бактерій. Варто використовувати лише перевірені та безпечні засоби. Одним з них є проста гумка.

Для видалення забруднень просто протріть виріб гумкою. Даний спосіб дозволить зібрати більшу частину бруду. Після чищення залишиться лише обтрусити чохол від дрібних частинок.

Канцелярська гумка особливо стане в нагоді у випадку, коли знадобиться прибрати сліди від простого або кольорового олівця, а також ручки. Потріть їм мітку, потім і всю поверхню накладки, щоб повернути їй первозданний прозорий вигляд.

Важливо, щоб гумка була чистою і не кольоровою. Щоб не спровокувати появу потертості, намагайтеся сильно натискати на поверхню, що очищається.

Як відмити виріб лимонним соком

Завдяки високому вмісту лимонної кислоти лимон є гарним відбілюючим та антибактеріальним засобом. Щоб очистити кейс, просто нанесіть лимонний сік на його поверхню і залиште приблизно на 25-30 хвилин. Після цього протріть виріб серветкою з мікрофібри або м'якою губкою, щоб видалити залишки бруду. В кінці потрібно промити чохол під проточною водою та просушити.

Як очищати прозорий аксесуар соком лимона

Не всі плями можна легко очистити милом та ганчіркою. Іноді потрібна «важка артилерія». Харчова сода може видалити стійке забруднення з будь-якої силіконової поверхні. Потрібно змішати її з невеликою кількістю води до утворення кашки, потім нанести на поверхню та залишити. Може знадобитися кілька годин, щоб засіб подіяв.

Важливий нюанс: сода є абразивом, а силікон має пористу структуру, тому не намагайтеся активно втирати отриману кашку, інакше можуть виникнути дрібні пошкодження.

Як очистити кейс зубною пастою

Нанесіть зубну пасту товстим шаром на поверхню силіконового чохла. Для найкращого ефекту рекомендується розподілити засіб м'якою щіткою. За допомогою щітки ви можете також очистити внутрішні кути. Зубну пасту необхідно залишити до висихання. В кінці видаліть залишки продукту, промийте футляр під проточною водою, і дайте йому просохнути.

Важливо, щоб зубна паста була біла, бажано без вмісту абразивних частинок.

Як чистити чохол рідиною для зняття лаку

Можна також використовувати засіб для зняття лаку. Щоб матеріал не пошкодився, рідина не повинна містити ацетону.

При цьому методі важлива первинна очистка: промийте виріб у мильному розчині. Після просушування обов'язково перевірте, як силікон реагує на засіб. З цією метою нанесіть рідину для зняття лаку на непомітну ділянку на внутрішній стороні. Якщо засіб не завдав шкоди накладці, приступайте до безпосереднього процесу чищення. Змочіть у засобі ватяний диск, потім протирайте потемнілі ділянки, доки забруднення не зникнуть. В кінці повторно промийте виріб у мильному розчині, а потім під проточною водою. Добре просушіть аксесуар.

Як почистити виріб спиртом

Спирт і серветки, що містять спирт, особливо корисні в тому випадку, якщо кейс був зіпсований ручкою, фломастером або фарбою.

Спершу необхідно промити та висушити виріб. На непомітній ділянці слід перевірити реакцію на спирт. Потім протріть забруднені місця змоченим у спирті ватним диском або паличкою. Після чищення необхідно повторно вимити футляр з використанням мила та висушити.

Правила чищення відбілювачем

Очистити сильно забруднений силіконовий виріб можна радикальним методом. Відбілити помітно пожовклу накладку або впоратися плямами, що важко видаляються, допоможе засіб з дуже ефективною дією - відбілювач. Використовувати його можна в невеликій кількості і лише у крайніх випадках. При цьому відбілювач не повинен містити хлору. Засоби, що містять хлор, можуть спровокувати появу невиведених плям. Крім того, виріб може деформуватися.

Нанесіть засіб на кейс за допомогою губки та залиште приблизно на 20 хвилин. Після цього необхідно обережно стерти всі сліди відбілювача та ретельно промити чохол під проточною водою. Додатково рекомендується промити аксесуар з милом. Не забудьте добре просушити накладку.

Після виконання описаних вище дій з очищення силіконового чохла відбілювачем або іншими засобами, що рекомендуються, ваш аксесуар виглядатиме настільки чистим, ніби ви його нещодавно купили.

Як не слід чистити кейси з силікону

Щоб у процесі чищення не пошкодити силіконовий футляр, слід уникати використання:

  • агресивних хімічних речовин;
  • детергентів та відбілювачів з вмістом хлору;
  • сильні абразивні засоби для чищення;
  • жорстких щіток.

Відмовтеся також від використання оцту. Він має характерний різкий запах, якого важко позбутися. Крім того, оцет неефективний при чищенні силікону.

Щоб не доводилося вдаватися до радикальних рішень, варто регулярно використовувати для чищення відповідну чисту тканину, воду та мило. Систематичне чищення уповільнить процес пожовтіння та дозволить видаляти будь-які забруднення на постійній основі. І в жодному разі не використовуйте засоби, які можуть пошкодити кейс. Не залишайте пристрій на сонці та поверхнях, які можуть бути брудними або містять пил. У такому разі захисний аксесуар для вашого телефону завжди виглядатиме бездоганно. Таким чином, ви зможете набагато довше насолоджуватися якісним силіконовим чохлом.

Якщо ви все ж таки використовуєте помірно агресивні речовини (безацетонову рідину для зняття лаку або спирт), неодмінно дотримуйтесь запобіжних заходів. Перед тим, як наносити на накладку ці речовини, обов'язково протестуйте їх на невеликій ділянці виробу зі зворотного боку. Якщо ви помітили, що силікон каламутніє або втрачає колір, у жодному разі не продовжуйте експеримент. Також неприпустимо занурювати у ці засоби кейс цілком. За допомогою ватної палички або диска наносите їх лише на темні або брудні місця. Після обробки не забувайте ретельно промивати аксесуар.

Подумайте, чи не буде вигідніше, якщо ви заміните пожовклий силіконовий чохол на новий і спочатку подбаєте про його бездоганний зовнішній вигляд.Серед великої різноманітності товарів в онлайн-каталозі магазину EndorPhone кожен зможе легко підібрати потрібний аксесуар. Представлені не тільки силіконові вироби, але також варіанти із пластику та TPU, виконані у різних відтінках та стилях. Для замовлення доступні рідкісні моделі кейсів, 3D та 2D вироби – у них картинка заходить на борт. Асортимент товарів регулярно поповнюється. Ви зможете зробити замовлення на сайті за системою дропшипінг.

На сайті доступний унікальний самописний конструктор. Якщо вам важливо, щоб гаджет вигідно виділявся на тлі однотипних пристроїв, вам варто скористатися можливістю індивідуального замовлення. Ви зможете створити абсолютно автентичний дизайн або замовити іменний чохол.

Голосів:0
author avatar
Александр Хивренко
Коментарі до статті (0)
Вам також може сподобатися
Обрані товари (0)
додавайте товари, які сподобалися до списку обраного для швидкого доступу до них